Zapraszamy do zapoznania się z ofertą Sylwester 2016/2017

Warunkiem rezerwacji jest potwierdzenie ilości osób, wybranego lokalu do dnia 25.11.2016 r r (ilość miejsc ograniczona) na adres : zakopaneapartamenty@gmail.com z dopiskiem
REZERWACJA SYLWESTER 2016/2017
oraz wpłata 50% lub 100% , w zależności od wybranego lokalu na poniższe konto.
Wpłata powinna zawierać w tytule przelewu:
SYLWESTER/nazwa lokalu/ilość osób/imię, nazwisko/nazwa Apartamentu
Numer konta
95 1600 1042 1849 4262 1000 0010
FHPU Walczewski Piotr i Ewa sc
ul. Sywarne 3
34-511 Kościelisko
............................................................................................................
KARCZMA SZYMASZKOWA
ul. Szymaszkowa 1c ( w pobliżu min.Domku Budrysówka, Domku Pod Lasem, Domku Sobiczkowa, Apartamentów Koala, Butorowy, Mikołaj, Parzenica Lux)
Bal Sylwestrowy z DJ (20.00-4.30) Drink Powitalny, uroczyste powitanie Nowego Roku-toast winem musującym, pokaz sztucznych ogni
Start : godzina 20.00
Cena: 399 zł/osoba dorosła
Zadatek: Warunkiem przyjęcia rezerwacji jest wpłata 100% wartości imprezy
20.00 Uroczysta kolacja
Góralskie powitanie grzanym winem z przyprawami z dodatkiem pomarańczy
Przystawka:
-
polędwiczka wieprzowa w sosie balsamicznym
-
bunc marynowany w miodzie panierowany w amarantusie, rukolą
Zupa:
-
krem brokułowy z łososiem wędzonym i kluskami francuskimi
Danie główne:
-
kaczka w pomarańczach w sosie piernikowym
-
puree z selera z kolendrą i kapusta modrą z żurawiną
Deser:
-
tarta z owocami i kremem waniliowym
23.00 Kolacja regionalna
-
szynka płonąca z opiekanymi ziemniakami i kapustą zasmażaną
1.00 Dla wytrwałych
-
kociołek regionalny z domowymi kluseczkami z dodatkiem warzyw
Regionalny bufet zimnych zakąsek uzupełniany na bieżąco podczas trwania imprezy Sylwestrowej:
-
deski mięs pieczonych i wędlin
-
deski serów regionalnych, żółtych i pleśniowych
-
regionalne zakopiańskie moskole z masłem czosnkowym i bryndzą
-
smalec ze skwarkami, chleb domowy, ogórki kiszone
-
sałatka z kurczakiem w panierce
-
sałatka grecka z fetą i marynowanymi kurkami
Pakiet napoi (ilość nieograniczona):
-
kawa, herbata, woda, soki, 7-up, pepsi, mirinda
Alkohole-open bar
-
grzany miód pitny ze świeżym imbirem i cytryną
-
grzane wino z przyprawami korzennymi i pomarańczą
-
wino musujące
-
piwo Żywiec
-
wino Sendas Del Rey-Hiszpania )(białe, czerwone)
-
wódka czysta 0,5l
............................................................................................................
Restauracja Regionalna SIUCHAJSKO BRAK MIEJSC
ul. Krzeptówki 49 - Zakopane
Wieczór sylwestrowy będzie organizowany na dwóch salach restauracyjnych
Dolnej Sali tzw. BIOŁO IZBA i Górnej Sali tzw. CORNO IZBA
Wieczór sylwestrowy w SIUCHAJSKO rozpoczyna się o godzinie 20.00.kończy o godzinie 3.00
Na dolnej sali do stolików przygrywać będzie Kapela Góralska w godzinach od 20.00 do 2.00 , natomiast na górnej sali bedzie zabawa z DJ-em do godziny 3.00. Goście będą mogli przemieszczać się między salami.
Cena: 350 zł / osoba dorosła / Dzieci od 5 lat do 13 lat 20% zniżki
Zadatek: Warunkiem przyjęcia rezerwacji jest wpłata 100% wartości imprezy
Menu:
Specjalność restauracji:
-
borowikowa (zjesz ze smakiem z każdym jednym swym rodakiem)
Szef kuchni poleca:
-
zrazy wołowe z wielką starannością przez szefa kuchni pryrządzone + szaszłyk ziemniaczny + sałatka pekińska
Coś dobrego dla każdego na stole :
-
sery góralskie
-
swojskie wedliny
-
kawałki kurczak z sosem czosnkowym
Szwedzki stół :
-
szynka wieprzowa pieczona z kością
-
smalec domowej roboty
-
ogórek kiszony
-
pajda chleba
-
sałatki 2 rodzaje
-
moskole z masłem czosnkowym
-
śledzie góralskie
-
sosy , ryby z potoka
-
miesa pieczone
-
owoce i ciasta
Danie ciepłe :
-
frykas hrabiowski
-
filet z indyka mięsem faszerowany z sosem czosnkowym polany
Danie po północy na rozgrzewke :
Napoje:
Alkohol:
-
1 butelka wina musującego na 2 osoby , 1 butelka wódki 0,5l na 2 osoby
............................................................................................................
KARCZMA SABAŁA
ul.Krupówki 11 – Zakopane (Centrum)
Impreza rozpoczyna się o godzinie 21.00, kończy o godzinie 5.00
Powitanie Nowego Roku w gorących rytmach Latino z podhalańską nutą góralskiej tradycji.
Niespodzianką wieczoru będzie pokaz taneczny SAMBY BRAZYLIJSKIEJ w oryginalnych strojach w wykonaniu egzotycznej tancerki.
Cena: 699 zł/osoba dorosła /
599 zł/osoba dorosła /górna sala
Dzieci do 14 lat-300 zł
Dzieci do 3 lat-gratis
Zadatek: Warunkiem przyjęcia rezerwacji jest wpłata 100% wartości imprezy
Menu:
Przystawka:
-
roladka z bakłażanu marynowanego z pomidorem suszonym i mozzarellą
-
tatar z łososia
-
marynowane polędwiczki z dzika serwowane z vinegretem malinowo-balsamicznym
Zupy do wyboru:
-
bulion grzybowy z pierożkami
-
krem z kukurydzy z sałatką z pomidorów i kolendrą
Danie główne do wyboru:
-
skoki z królika z chrupiącymi jarzynami i czarnuszką serwowane z risotto bazyliowym
-
roladki z kurczaka z brokułami w sosie Lazur serwowana z kluseczkami
-
ryba z pieca z sosem francuskim serwowana z grillowanymi warzywami
-
do każdego dania : bukiet surówek
Danie ciepłe około 2-ej
-
barszczyk czerwony z pasztecikiem
Bar deserowy:
-
Fondue czekoladowe,owoce cięte,ananas,melon,truskawki,mandarynki
-
ciasteczka bankietowe, babeczki owocowe, ciasta krojone,rurki,wafelki
-
koreczki owocowe, kosz z owocami,szaszłyki z owoców,kielichy z owocami
-
panna cotta z sosem malinowym i maracują , tiramisu
Stół szwedzki:
-
zupa gulaszowa z jarzynami
-
schab zakrawany,pasztet cielęcy z żurawiną, boczek pieczone, mięsa wędzone
-
galaretki z kurczaka, roladki z kremem chrzanowym
-
schab z owocami w galarecie
-
koreczki z bundzu, pomidorki cherry nadziewane
-
oscypek, korboce,bundz z pomidorem
-
smalec swojski, ogórki kiszone
-
rydze marynowane w pomidorach,papryka marynowana
-
papryka grillowana i marynowana w czosnku
-
śledzie w śmietanie i rydzach
-
roladki chlebowe,
-
sałatka sylwestrowa
-
sos tatarski z jajem
Open bar alkoholowy zawarty w cenie
-
Sobieski w asortymencie
-
Gin Gordon
-
Tequila
-
Krupnik smakowy: wiśniowy, sliwkowy,pigwowy,orzechowy, miodowy
-
Żubrówka
-
Martini bianco i extra dry do drinków,campari
-
Likiery Marie Brizard
-
William Peel
-
Jack Daniels
-
Jack Daniels Honey
-
Rum
-
Wino białe i czerwone typu house
-
Wino musujące
-
Piwo w asortymencie
-
Napoje gazowane, soki
-
Kawa,herbata
............................................................................................................
KARCZMA MŁYNISKA
ul. Droga do Daniela 3a (ulica boczna od ulicy Strążyskiej)
Bal Sylwestrowy z Djem /DJ S.T.A.C.H/
Cena: 300 zł/osoba dorosła
Dzieci od 8 do 12 lat – 150 zł
Dzieci do 6 lat-gratis
Zadatek: Warunkiem przyjęcia rezerwacji jest wpłata 100 % wartości imprezy
Sylwestrowe Menu
Przystawka:
-
parfait z kaczki, chutney z jeżyn i czerwonej cebuli
Zupa:
-
zupa krem chrzanowo-selerowa z płatkami migdałów
Danie główne:
-
gicz jagnięca sous vide, purre pietruszkowe, chrupiące sałaty w malinowym vinegrette
Deser:
-
gruszka w jadalnym złocie na leśnym purre
1:30 Kolacja
-
gulasz w kociołku z hałuskami
Zimna płyta na stołach
-
pólmiski wędlin
-
półmiski serów bacowskich
-
dramstiki w sosie barbecue
-
jajka faszerowane łososiem
Pakiet napoi (ilość nieograniczona):
-
kawa, herbata, woda, soki
Alkohole:
-
wódka czysta 0,5l oraz 1 butelka wina musującego /na 2 osoby
............................................................................................................
BELVEDERE - REKOMENDOWANE MIEJSCE
(ul.Droga do Białego 1)
Start godz.21.00
Szukasz wyjątkowego pomysłu na powitanie Nowego Roku?
Weź udział w olśniewającej i widowiskowej Sylwestrowej Nocy zaczarowanej Magią Kina!
Zapraszamy Cię na olśniewający bal, podczas którego, przeżyjesz jeszcze raz kultowe filmowe sceny, rozsmakujesz się w błyskotliwych dialogach a znajoma ścieżka dźwiękowa sprawi że poczujesz prawdziwy dreszczyk emocji. Przeniesiemy Cię do świata starego kina, który dogłębnie wzrusza, przeraża lub bawi do łez!
Będzie to noc pełna energetycznej, wibrującej muzyki swingowej, przeplatanej utworami zaczerpniętymi z najlepszych, wielokrotnie nagradzanych filmowych ścieżek dźwiękowych w wykonaniu zespołu CELEBRATE, wzbogacona występami gwiazd w niesamowitych pokazach artystycznych.
Artyści na co dzień współpracujący z Teatrem Roma zapraszają na koncert z najpiękniejszymi tematami i piosenkami z filmów, od starego kina do współczesności. Muzyka filmowa może być ilustracją, warstwą dopełniającą, charakteryzującą przeżycia bohaterów, usłyszymy motywy muzyczne ubarwione tańcem m.in. z takich filmów jak: „ Światła Rampy” Charlesa Chaplina, „ Dobry zły brzydki” z muzyką Ennio Morricone czy temat z filmu „Mission Impossible”. Zaśpiewają Państwu także oscarowe piosenki z filmów: „Śniadanie u Tiffany’ego”, „Pretty Woman”, „Flashdance”, „Titanic” czy „Skyfall”. To wszystko w ostatnią noc 2016 roku.
Cena: 990 zł / osoba
Istnieje również możliwość wykupienia balu sylwestrowego dla dzieci w wieku od 4 do 12 lat w cenie 400 zł
Zadatek : Warunkiem przyjęcia rezerwacji jest wpłata 100% wartości imprezy
Menu:
Dla gości do wyboru różnorodne menu - kuchnia polska, włoska, regionalna, napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez ograniczeń, zgodnie z ustalonym menu, dania na ciepło i zimna płyta, desery i gotowanie na żywo, powitanie roku szampanem.
PRZYSTAWKI ZIMNE:
Z WĘDZARNI :
-
RYBY WĘDZONE W CAŁOŚCI - JESIOTR, ŁOSOŚ, PSTRĄG, MAŚLANA
-
KARCZEK, POLĘDWICZKA WIEPRZOWA, SCHAB
BUFET RYBY:
-
WĘDZONY ŁOSOŚ Z KREMOWYM SERKIEM I RUKOLĄ ZAWINIĘTY W TORTILLI
-
ROLADY RYBNE
-
Z ŁOSOSIA I SANDACZA,
-
Z SANDACZA Z SZYJKAMI RAKOWYMI WE WŁOSKIEJ WĘDZONCE
-
Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA Z SERKIEM RIKOTTA I ZIOŁAMI
-
TATAR Z TUŃCZYKA Z MANGO I JABŁKIEM
-
TATAR Z PSTRĄGA Z KAPARAMI I CZERWONĄ CEBULA NA GRZANCE
ANTYPASTI:
-
ROLADKA Z GRILLOWANEGO BAKLAŻANA Z SERKIEM ZIOŁOWYM I RUKOLĄ
-
GRILLOWANA CUKINIA Z ANCHOVIS I ROZMARTNEM
-
PEPERONATA Z KOLOROWEJ PAPRYKI
-
POMIDORY CONCASE MARYNOWAME W BAZYLIOWEJ EMULSJI
-
DESKA SERÓW I WĘDLIN WŁOSKICH
-
SZYNKA PARMEŃSKA Z MELONEM
-
PIECZONY ROSTBEF W GRUBYM PIEPRZU I ROZMARYNIE
-
POLĘDWICA PODWĘDZANA FASZEROWANA SERKIM TRUFLOWYM I RUKOLĄ
-
COMBER JAGNIĘCY PIECZONAY W MUSZTARDZIE I ZIOŁACH
-
GALARETKA Z GOLONEK Z DZIKA Z DOMOWYMI MARYNATAMI
WYBÓR PASZTETÓW I TERIN
-
Z DZICZYZNY FASZEROWANY POLĘDWICĄ W SZPEKU
-
Z CIELĘCINY Z BAKALIAMI
-
Z KACZKI Z PISTACJAMI I FOJE GRAS
SAŁATKI W SZKLE
-
SAŁATKA WALDORFF Z SELEREM, JABŁKIEM I ORZECHAMI WŁOSKIMI
-
SAŁATKA Z KREWETKAMI, MANGO I AWOKADO
-
SAŁATKA Z WEDZONYM PSTRĄGIEM, BURACZKAMI PIECZONYMI I SOSEM MIODOWO-ROZMARYNOWYM
-
SAŁATKA Z SEREM PLEŚNIOWYM, GRUSZKĄI FIGAMI
-
SAŁATKA CEZAR Z KURCZAKIEM, GRZANKAMI ZIOŁOWYMI, PARMEZANEM I WŁOSKIM SOSEM
BUFET GORĄCY
-
STEK Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z GĘSIĄ WĄTRÓBKĄ I SOSEM TRUFLOWYM
-
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA ZAWINIĘTA W SZPEK NA SOSIE ZIEMNIACZANYM
-
FILECIKI Z INDYKA W CIEŚCIE FILO FASEROWANE POMIDORKAMI, BOROWIKAMI Z SOSEM ORZECHOWYM
-
WOLNO PIECZONE W NISKIEJ TEMPERATURZE KACZE UDKO Z SOSEM JABŁKOWYM
-
FILET Z MŁODEGO KURCZĘCIA FASZEROWANESZPINAKIEM I RIKOTTĄ W SOSIE WINNYM Z SUSZONYMI POMIDORKAMI
-
PIOTROSZ NA PUREE BOROWIKOWYM Z SOSEM MAŚLANYM BEUEER BLANC
-
NORWESKI ŁOSOS PIECZONY W SEZAMIE Z SOSEM Z MARAKUJI
-
POLĘDWICA Z DORSZA NA PIECZONEJ DYNI Z DIPEM POMIDOROWYM
-
FIGI ZAPIEKANE Z KOZIM SEREM
-
GRUSZKA PIECZONA Z SZYNKĄ PARMEŃSKA I SERKIEM MIODOWO-ROZMARYNOWYM
ZUPY
-
BARSZCZ BIAŁY NA WĘDZONCE
-
TAJSKA ZUPA Z TOM KA
LIVE COOKING
-
KOTLECIKI JAGNIĘCE MARYNOWANE W OLIWIE ZIOŁOWEJ Z SOSEM PORTO, DIPEM JOGURTOWO-MIĘTOWYM, SOSEM BOROWIKOWYM
-
NALEŚNIKI Z KACZKA NA SPOSÓB ORIĘTALNY, MARYNOWANY W IMBIRZE OGÓREK I SŁODKI SOS SOJOWY
-
TAGLIATELLE Z KREWETKAMI I CHILLI, CZOSNKIEM I ZIELONĄ PIETRUSZKĄ
-
PIECZONA W PRZYPRAWACH KORZENNYCH SZYNKA WIEPRZOWA Z SOSEM CUMBERLAND, TYMIANKOWYM,
-
OSTRYGI
DESERY
-
GALERIA CIAST I DESERÓW BANKIETOWYCH
-
FONTANNA CZEKOLADOWA
-
STACJA Z TORTAMI I LODAMI
NAPOJE
-
SOKI OWOCOWE
-
NAPOJE GAZOWANE
-
WODA MINERALNA
-
KAWA
-
HERBATA
ALKOHOLE (OPEN BAR)
-
WÓDKA CZYSTA, ŻUBRÓWKA, ŻOŁĄDKOWA GORZKA
-
WHISKY BALLANTINES
-
GIN
-
WERMUT
-
RUM
-
CAMPARI
O PÓŁNOCY:
-
SZAMPAN G.H. MUMM BRUT CORDON ROUGE